Gelukkig zijn. Is dit niet iets wat we allemaal willen bereiken? Hoe kan het dan toch dat het aantal mensen met een depressie of burn-out steeds meer toeneemt? Deze vragen stelde ik mijzelf ook aan het begin van mijn burn-out. Waarom doe ik altijd een stapje extra, wil ik perfect zijn voor de buitenwereld en niemand teleurstellen. We zijn in de huidige tijd gewend om alsmaar door te gaan en daarmee onze lichaamssignalen te negeren of helemaal niet meer op te merken. Wanneer het te laat is ontstaat er totale uitputting. Dit heb ik helaas zelf mee moeten maken tijdens mijn burn-out. 

Wat ik hiervan leerde?

Door het negeren of niet opmerken van lichaamssignalen gaan we over onze eigen grenzen heen. Je grenzen opzoeken is niet erg, zolang je je er maar bewust van bent en je de rust pakt die je lichaam nodig heeft zodat het ook kan herstellen. Natuurlijk kun je niet de hele dag door bewust zijn van wat je aan het doen bent, maar als je vaste momenten creëert voor jezelf waarop je eventjes naar binnen keert dan voel je vanzelf wat wel en niet goed is, waar 0p dat moment je diepste behoeften liggen.  

Wanneer ben je nu echt gelukkig?

Dat is voor iedereen anders. Je kunt je op een bepaald moment of dag wat minder voelen, maar ondanks dat toch gelukkig zijn. Ik heb geleerd dat het een illusie is om altijd gelukkig te zijn en nooit minderen momenten of dagen te hebben. Verwacht dit ook niet van jezelf, daardoor verhoog je alleen maar de stress. 

Daarnaast zorgen een ochtend en avondroutine er bij mij voor dat ik meer rust ervaar. Door beter te rusten kan ik weer opladen en mijn innerlijke frequentie verhogen. Ze schieten er ook zeker wel eens in bij mij. Ik heb geleerd dat ik dat oké vind, mits het maar een bewuste keuze is van mijzelf. Nobody is perfect en soms vind ik gewoon andere dingen even iets belangrijker en haal ik deze me time in op een ander moment.

Mijn ervaring is dat het zoveel rust geeft te beseffen dat je het niet alles perfect hoeft te doen, goed ook goed is en dat je mag falen. Het gaat erom hoe je met tegenslagen omgaat. Probeer jezelf in elke situatie te accepteren ook als je je doelen nog niet hebt behaald. De eindbestemming is niet belangrijk, het gaat erom dat je van de reis geniet! Geniet van de kleine dingen om je heen, hoe de zon je lichaam verwarmt, hoe de vogels fluiten, de kleine stappen vooruitgang die je boekt. Wees trots op jezelf. Je mag er zijn. 

Dit is een van de geschreven blogs op mijn pagina. Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Wil je graag nog meer lezen? Klik dan op de onderstaande link voor de vorige blogberichten. 

 Liefs,

Marlissa van Aalst

Vrijheidszoeker

Hi

Ik ben Marlissa van Aalst. Sinds 4 jaar ben ik mijn leven aan het veranderen. Door een burn-out ben ik gaan nadenken over wat ik belangrijk vind en hoe ik mijn leven wil leven. Liefde, vrijheid, verbinding, openheid en vreugde zijn daarbij voor mij erg belangrijk. Dit zijn ook de pijlers in mijn business. Om hier achter te komen en weer vol energie in het leven te staan heb ik aardig wat hobbels op de weg moeten doorlopen. Ik leer jou als echte ervaringsdeskundige wat ik geleerd heb. Deel al mijn tips en tricks met jou, zodat jij jouw vlam weer kan laten branden en vanuit daar een vrij leven kunt creëren. Zowel mentaal, emotioneel, spiritueel en financieel.