Start de dag wat vroeger, voel je fit en krijg nog meer gedaan met behulp van het boek ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod. In zijn boek legt hij je uit hoe je door middel van de 6 SAVER’S je ochtendroutine kunt veranderen, hoe je je daardoor mentaal fitter kunt voelen en zo nog meer uit je dag/ leven kunt halen. Dit zijn ook dé routines die de meest succesvolle mensen ter wereld beoefenen.

Dus wil jij ook succesvol zijn? Probeer ze eens uit. Hieronder zijn de SAVER’S per stap uitgelegd. Zet je wekker wat eerder dan normaal (het liefst een uur) en ga hiermee aan de slag. Vind je het lastig om gelijk een uur eerder op te staan? Sta dan bijvoorbeeld eens in een half uur eerder op en bouw het langzaam op. Maar weet ook; groei ontstaat niet op de momenten dat iets comfortabel aanvoelt, je groeit juist als het eerst oncomfortabel voelt. 

Stilte 

Wees in stilte met jezelf. Geen afleiding van schermen, muziek of iets dergelijk. Ga mediteren. Dit doe je niet om je gedachten te laten verdwijnen. De gedachten zullen er namelijk blijven. Het gaat er juist om wat je ermee doet. Ga mediteren om je bewust te zijn van alle gedachten en om dichter tot je gevoel te komen. Hierdoor sta je meer in verbinding sta met jezelf. Mediteren doe ik vaak met de app Insight Timer.

Affirmaties

Affirmaties zijn zinnen die een gevoel in je versterken of bekrachtigen. Wanneer je vaak genoeg positieve affirmaties herhaald, train je je hersenen om positieve gedachten te versterken. Door middel van affirmaties kun jij de juiste mindset ontwikkelen (gedachten, overtuigingen, focus) die je nodig hebt om te groeien en succesvol te zijn in je leven. Hierbij maakt het niet uit hoe groots je plannen zijn. Je zult je dus mentaal krachtiger gaan voelen. 

‘De herhaling van affirmaties leidt tot geloof. Als dat geloof een diepe overtuiging wordt, gaan er dingen gebeuren.’  – MUHAMMAD ALI’

Schrijf voor jezelf eens op wat jij echt wilt bereiken, waarom je dit wilt bereiken, wie je wilt zijn en wat je wilt doen om je leven te veranderen. Schrijf het wel zo op alsof je het al behaald hebt, in de tegenwoordige tijd. Begin met : Ik ben. Op deze manier trigger je je brein om mogelijkheden te zien om te ook te bereiken. 

Weet, de kracht zit hem in de herhaling. Je word ook niet sterker door maar 1 keer per maand naar de sportschool te gaan. Zo werk het ook met affirmaties. Door ze herhaaldelijk hardop te zeggen kun jij je onderbewuste brein programmeren zoals jij het wilt.

Visualisatie

Tijdens een visualisatie probeer je positieve resultaten te behalen door je beelden voor te stellen die specifieke situaties en gedragingen die je graag wilt behalen. Je brein weet namelijk niet het verschil tussen iets wat echt gebeurd en wat zich afspeelt in je hoofd. 

Vele succesvolle mensen zoals Bill Gates, Jim Carrey en Oprah maken hier al jaren gebruik van. Om hun prestaties te verbeteren, om hun doelen te behalen stellen ze zich precies voor wat ze willen bereiken, wie ze daarvoor moeten zijn en wat ze moeten doen om te dit bereiken. 

Beweging

Waarom bewegen in de ochtend en niet na je werk? Door te bewegen geef je niet alleen je energieniveau een boost, maar zorgt er ook voor dat je gedurende de dag meer energie hebt. Het vergroot je zelfvertrouwen en je emotionele welbevinden, je kunt beter nadenken en je langer concentreren. Ideaal om je werkdag mee te beginnen dus. Daarnaast word je er ook simpelweg wakker van, het maakt het je geest helder. 

Heb je weinig tijd in de ochtend om te sporten? Probeer eens een paar jumping jacks en/of burpees te doen. 

Lezen 

‘Lezen is voor de geest wat beweging is voor het lichaam en gebed voor de ziel.
We worden de boeken die we lezen. – MATTHEW KELLY’

‘Lezen is de vijfde oefening in de Life S.A.V.E.R.S.. Volgens Hal Elrod is dit dé snelste weg naar verandering op elk gebied. Waarom? Het is een van de directste methoden om kennis, ideeën en strategieën op te doen die jij nodig hebt om op elk vlak van je leven een 10 te worden. Het belangrijkst is dat je van de experts leert – mensen die al gedaan hebben wat jij wilt doen. Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden. De snelste manier om te bereiken wat je wilt, is een voorbeeld te nemen aan succesvolle mensen die het al bereikt hebben.’

Schrijven 

Opschrijven waar je dankbaar voor bent. Wanneer je dit opschrijft word je weer even bewust van alle mooie momenten, herinneringen en dingen die je gedaan hebt. Dus sta eens 5 tot 10 minuten stil bij alle dingen die je misschien normaal voor lief neemt. Door dit vaker te doen, kun je het gevoel van dankbaarheid ‘trainen’. Zo schrijf ik mijn dankbaarheid altijd op in een vaste journal. Door te schrijven in plaats van typen komen de gevoelens gemakkelijker door en schrijf ik ze meer in flow op papier.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook opschrijven wat je wilt bereiken, wat jouw ideale leven is en wie je moet zijn om dit te kunnen behalen. Hiervoor zou ik een kwartier tot twintig minuten de tijd nemen, om zo alles uit te kunnen schrijven wat er op dat moment in je naar boven komt. Wil je langer doorschrijven? Houd dan maximaal 30 minuten aan en herhaal deze oefening gerust wat vaker. Heb je moeilijk om deze vragen helder te krijgen? Je kunt deze vragen eens een week lang elke ochtend 20 minuten doen om zo alles wat je diep van binnen voelt op papier te kunnen zetten.

 

Dit is een van de geschreven blogs op mijn pagina. Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Wil je graag nog meer lezen? Klik dan op de onderstaande link voor de vorige blogberichten. 

 Liefs,

Marlissa van Aalst

Jouw gids naar een vrij leven vol liefde en verbinding

Hi

I am Marlissa van Aalst. I have been changing my life for more than 4 years and became a certified coach. A burn-out made me think about what I think is important and how I want to live my life. Love, freedom, connection and pleasure are very important to me. These are also the pillars in my business. To find out and to be full of energy in life again, I had to go through quite a few bumps on the road. As a true expert by experience ánd certified coach I teach you what I have learned. Share all my tips and tricks with you so that you can let your inner fire burn again and create a free life from there. Both mentally, emotionally, spiritually and financially.