Dit zijn mijn top 4 self care tips voor jou. Self care is voor iedereen zo belangrijk. Het is een moment om echt voor jezelf te kiezen. Kiezen om op te laden, te ontspannen en meer in verbinding te komen met jezelf. 

Mediteren

Ik mediteer niet om al mijn gedachten te laten verdwijnen. De gedachten zullen er namelijk blijven. Het gaat er juist om wat je ermee doet. Ik mediteer om mij bewust te zijn van alle gedachten en om dichter tot mijn gevoel te komen, doordat ik op deze manier meer in verbinding sta met mijzelf. Mediteren doe ik vaak met de app Inzicht Timer.

Opschrijven waar je dankbaar voor bent

Wanneer je dit opschrijft word je weer even bewust van alle mooie momenten, herinneringen en dingen die je gedaan hebt. Dus sta even stil bij alle dingen die je misschien normaal voor lief neemt. Door dit vaker te doen, kun je het gevoel van dankbaarheid ‘trainen’. Zo schrijf ik mijn dankbaarheid altijd op in een vaste journal. Door te schrijven in plaats van typen komen de gevoelens gemakkelijker door en schrijf ik ze meer in flow op papier.

Geef jezelf wat bedtijd routine

Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op.Probeer in het weekend hier niet teveel van af te wijken. Het is belangrijk om genoeg te slapen om je energiek te voelen, maar teveel slapen kan juist averechts werken. Daar kun je je juist alleen maar suffer door voelen. Probeer voor jezelf uit hoeveel slaap jij nodig hebt. Ga het eens testen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf 7 uur per nacht beginnen en elke week een kwartiertje toevoegen. Voel na een week hoe je je voelt en of je je deze week meer uitgerust voelde dan de week ervoor of juist niet.

Daarnaast helpt het hebben van een avondroutine om ‘s nachts beter uit te rusten en een ochtendroutine om ook energiek wakker te worden. Kijken eens wat jij zou kunnen doen voordat je gaat slapen en wanneer je wakker word. Wat zal jou helpen om vanuit rust te gaan slapen? En hoe kun je jezelf ‘s ochtends ‘aan zetten’?

Beweeg

Als laatste is beweging heel belangrijk voor je lichaam en mind. Zo kun je jezelf even ontspanning geven. Even ergens anders aan denken dan je werk en je to do’s. Even tot jezelf komen, jezelf ontschermen. En daarnaast ontspannen je spieren ook door rustig te bewegen of kun je je spieren aansterken door te wat intenser in te laten spannen.

Dit is een van de geschreven blogs op mijn pagina. Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Wil je graag nog meer lezen? Klik dan op de onderstaande link voor de vorige blogberichten. 

 Liefs,

Marlissa van Aalst

Jouw gids naar een vrij leven vol liefde en verbinding

Hi

Ik ben Marlissa van Aalst. Sinds 4 jaar ben ik mijn leven aan het veranderen. Door een burn-out ben ik gaan nadenken over wat ik belangrijk vind en hoe ik mijn leven wil leven. Liefde, vrijheid, verbinding, openheid en vreugde zijn daarbij voor mij erg belangrijk. Dit zijn ook de pijlers in mijn business. Om hier achter te komen en weer vol energie in het leven te staan heb ik aardig wat hobbels op de weg moeten doorlopen. Ik leer jou als echte ervaringsdeskundige wat ik geleerd heb. Deel al mijn tips en tricks met jou, zodat jij jouw vlam weer kan laten branden en vanuit daar een vrij leven kunt creëren. Zowel mentaal, emotioneel, spiritueel en financieel.